Sunday, May 31, 2020

Šta je Kovid 19 promenio kod Srba?



INEP će praviti testove na Kovid 19 i za izvoz sa antigenima koje je kupila država Srbija.
Moje kolege će iste antigene praviti od kupljenih (komercijalnih) gena. Obezbediće proizvodnju dva antigena u neophodnoj količini da neko - negde proizvede test.


A onda jednog dana ćemo MOŽDA napraviti potrebne antigene za vakcinu. Recimo na Torlaku.
I onda ćemo opet imati protivnike vakcina koji svojim šarmom nuditi čajeve, etarska ulja i koještarije tipa homeopatije, zeolita i zelene gline.
Imaćemo religiozne istupe nevernika koji će se lečiti molitvom, iako ona nije spasla ni crkvene velikodostojnike, koji su nešto bliži bogu od njih.
Imaćemo one koji veruju da gledanje u sunce leči, da treba gutati varikinu, piti mokraću i slično.
I dok se stručnjaci, pa i moje kolege trude da sustignu svet i naprave barem jeftinije testove, dotle će nas neodgovorni uvoditi u nove opasnosti.
Zahvaljujući Kovidu 19, ne samo Srbi, već i Nemci, Japanci, i svi ostali su naučili da je higijena pola zdravlja. Naučili su da peru ruke SAPUNOM i da to ima svoje vreme (20 sekundi). Da se dezinfekciona sredstva prskaju, a ne piju (osim limunade). Da se sodom bikarbonom ne mogu ubiti ni virusi, ni toksini, ni pesticidi. Da virusi postoje. Da političari nisu efikasni. Da struka ume da se obruka. Da su lekari najugroženiji i izuzetno potcenjena profesija. Da hemičari mogu mnogo više od spaljivanja guma i zagađivanja reka (iako to ne rade hemičari, ali to nam pripisuju). Da apotekari nisu prodavačice. Da PCR treba da rade molekularci. Da prodavci imaju dušu i da ne treba da rade nedeljom. Da je država loše organizovana. Da nije trebalo nikada gasiti civilnu zaštitu i teritorijalnu odbranu.
Šta ako bude novi talas? Nažalost naučićemo opet neke STARE stvari koje nismo smeli nikada da zaboravimo.

1 comment:

  1. samo nemojte nikad prestati da nas informišete, hvala vam na nesebičnom dijeljenju svega

    ReplyDelete

Sadržaj komentara koji na bilo koji način izlazi van okvira pristojnosti neće biti prikazan.