Monday, October 7, 2013

Aspartam među nama ponovo, a i benzen mu pravi društvo.

Ozbiljnost i nakaznost


Stojim pred tekstom koji ću podeliti sa vama, otvorenih usta. Takvi me tekstovi nerviraju, jer me s jedne strane udaljavaju od namere da napišem nešto novo, informativno o hemiji oko nas, a s druge pravi štetu kao i oni na koje sam već reagovao.  A onda me, kao munja, pogodi deo teksta koji se kao požar širi internetom. Iz ozbiljne namere da se ljudima ukaže potreba na to da ne konzumiraju nepotrebne hemikalije, nastane tekst koji je preveden guglovim prevodiocem i bačen nama pred noge. Što je tekst gluplji, upeca se veći broj ljudi. A kako i da se to ne desi, kada imamo javnu saopštenu analizu pameti naroda Nebeskog?

No, van šale, opet je to priča o aspartamu. KLIK.  Ovde moram da kažem da ima ljudi koji ili ne pročitaju ceo moj tekst, jer naprosto TO znaju bolje od mene, ili ne koriste ove eksterne klikove i propuste "potpuni ugođaj". Zato obavezno otiđite na ovaj sajt, bez obzira što ću ja iskomentarisati neke stvari. Utisak je neopisiv i neponovljiv. Čija li je samo ideja da ga pusti na www, a kako tek ulazi ljudima u podsvest i imaju potrebu da ga šire?

Naslov za početak. Убијају нас вештачким шећером Equal (Da ne bude zabune, ćirilična je verzija teksta na sajtu).
Aspartam nije veštački šećer. To je sintetički dipeptid. Malo hemije i opisa ovde. Ali nije šećer. Čist kec iz hemije za 8. razred osnovne škole. Koliko bi tek tekst dobio kečeva od profesora srpkog jezika? 

Методолошким истраживањима доступних публикација, дошло се до следећих сазнања. Резултати потврђују да је пре 1980 године, осмишљена синстетичка материја названа Equal.
Zamislite te monstrume koji su znali šta da naprave i kakvo dejstvo će imati. Koliko protraćenog znanja, umesto da su napravili lek protiv raka, bilo kog oblika.

То је метилни естер дипептида грађеног од аспарагинске киселине и фенилаланина, уз додатак метанола.  Metilestar, zapravo znači da je karboksilana grupa esterifikovana metanolom. Da ironija bude veća, metanola ima (u obliku estra) u većoj količini u 1 jabuci (pektinske materije), šljivi ili pomorandži. Nema metanola slobodnog, ni u aspratamu, niti u jabuci. Ali ima u rakiji. I to mnooooogo više nego u aspartamu. Vi koji pijete rakiju mutiraćete.

Ова хемикалија се производи и из генетски модификованих сировинада би се користила као замена шећеру у храни, пићу, витаминима и неким лековима Ovo je toliko glupo, da nemam reči. Aspartam se pravi od aminokiselina, a one se prave čistom hemijom. Proizvodnja iz proteina ili organizama koji su GMO je neisplativa.

ФДА (Америчка агенција за храну и лекове) је 1980. године, од стране три независна научна истраживања добила резултате, да Equal „може узроковати туморе на мозгу”, те је забранила његову употребу. Међутим, Jere Goyana, директора ФДА комисије која је забранила Equal за употребу, по брзом поступку, тек створена Реаганова администрација је разрешила дужности и дала му отказ..?????? Bože, kada će ovaj prevodilac da postane manje mašinski. Naš jezik je suviše komplikovan za automatiku ovog tipa. Ovih činjenica nema nigde. Recimo ja bih mogao da dodam aspartam izaziva krivljenje kostiju kod osoba starijih od 88 godina. Na osnovu studije Tedija Ramzesa i Plave Štrumfete. 

Реаганов нови ФДА дирецтор, Arthur Hayes Hull Jr. (слика лево) је створио комисију од пет чланова да би донели одлуку о давању дозволе за употребу Equalа. Да се ова хемијска материја није одобрила, милиони људи на свету не би патили од главобоља и вртоглавица.  Mnogo gadan taj DIRECTOR.

Хиљаде људи не би били слепи због оптичког неуритиса и макуларне дегенерације. Милиони људи не би доживели мождане ударе.Симптоми као што је слабо памћење и губитак памћења постају епидемија само због утицаја Equalа на људе.
Da samo znaju naša deca što loše pamte (kad ne uče). Za sve je kriv direCtor i Equala. Ako je nešto slabo, kako se gubi? Da li ste primetili to kod svoje dece? Kažete im nešto da urade, npr.da srede sobu i one odmah nakon popijene čaše koka-kole ili bombone ili pudinga (tamo su sva nabrajanja) zastanu, pogledaju Vas i pitaju - Izvinite, a ko ste Vi? Zašto mi se obraćate? Jer kriv je aspartam, a ne ja mama, tata... Tužno. Autori teksta nisu normalni, pa moram da odreagujem. 

I za kraj poenta budalaštine o Equala-u Милиони људи пате од несанице због недостатка серотонима узрокованог кориштењем Equalа.
Equal узрокује срчане аритмије и застоје, а и негативно реагује на кардио васкуларне лекове. Стотине хиљада људи пате од мултипле склерозе и лупуса које је узроковао Еqуалом. Алцхеимерова болест се појављује код људи који тек имају тридесетак година, што можемо захвалити Румсфелдовој куги.
....Доктор James Bowen је тровање са аспартамом назвао Румсфелдова куга, како се аспартаме и зове у Мексику. На 30 степени Целзијусова, еqуал се претвара у формалдехид ( у коме се, поред осталог, чувају препарати мртвих органа и комплетни лешеви), након чега се ћелијскии садржај претвара у агенте тумора мозга и других канцерогених обољења.
Dakle, kada popijete piće s aspartamom on se pretvara u formaldehid, a Vi u leš. Mumiju. Iznutra prepariranu. I onda gledate 800.-tu epizodu tursko-idijskog spektakla Farma među nama. 

Da je samo asprtam na udaru, verovatno bih oćutao. Ali napadoše mi i konzervans. УПОЗОРЕЊЕ: Свако ко узима витамин Ц, требао би да избегава следећа ‘мека’ пића: Sunkist, Fanta, Diet Coke, Sprite и Pepsi MaX… Пића садрже натријум бензоат. То је Е 211, који је саставни део ових напитака, а написан је и на налепници. Хемијска реакција између витамина Ц и натријум бензоата ствара бензин, који је врло карциногена хемикалија. Бензин озбиљно оштетити ДНА у митохондријама ћелија, све до тачке када ју у потпуности онеспособљава.
Kada pomislite da se pisac skinuo s heroina, evo naučnog objašnjenja. Konzervans nije sastavni deo. To je konzervans. Da ima i trunčicu znanja bilo koje vrste autor bi otišao u pušnicu i obesio se,  od stida, među šunke, što reče jedan bloger. Teorijski nastaje benzen, ne benzin. Benzin je gorivo, smeša alifatičnih i aromatičnih ugljovodonika. Udah pare iz auspuha garantuje unos veće količine benzena u sekundi, nego benzena iz "nađenog" u ovim pićima. O kakvim se stvarima radi piše ovde. Ukratko ima ga ispod količine koja se nalazi u flaširanoj vodi. Pri tome ako ima šećera u napicima, tada se reakcija gotovo eliminiše. A uslovi skladištenja i čuvanja su daleko od onih kada nastaje benzen. I tako se urbana legenda pretvori u znanje. Zašto? Jer niko ne vodi računa o količinama. Koncentracijama i dozama. ppb je 1 u milijardu. Nivo benzene je 5 ppb. U vazduhu u Beogradu i Pančevu je taj odnos često premašen. Ali ne oko mernih stanica, već pri ulici, kada vas zapahne onaj gusti, domaći smog, iz propalog vozila. Ironija je da su i prirodni sokovi koji sadrže benzoat kao prirodni sastojak (pisao sam o tome kod konzerviranja) imali benzen u istoj količini. Dakle, ništa dodato, sve domaće, a sadrže iste te količine otrova. 

Aspartam je na poslednjoj proveri i rezultati se očekuju u novembru 2013. Koristi se svuda da markira ukus, jer su proizvođači naviknuti na sladak ukus, zamenili punilac laktozu za punilac pesak + zaslađivač. Svaka tehnologija ima svojih problema. Ja i dalje ne vidim čemu povika na aspartam?! Borite se vežbama ili se prosto gojte. Ali jedite lepi, beli, kristalni šećer. Zašto biste ga uopšte koristili, dodavali? Zašto dozvoljavate deci da piju Fantu, KK i ostala XXXX? Zašto majke i babe, strine i tetke, a bogami i tate i dede ne bi pravili domaće sokove? Za njih je već pokazano da ne mogu da škode. 

Prirodni sokovi, prirodna hrana traže rad i prostor. Kontrolisan džeparac, duge razgovore s decom. Ali, šta reći ljudima koji kažu eto, pijem CC (KK) 30, 40 godina i nije mi ništa? Nezavisno od aspartama takve proizvode stavite na XXX listu. Niko ne može da garantuje da sutra neće biti otkriven slučaj u kome je neko umro od alergijske reakcije na steviju ili manitol. I šta onda? Da li će i za to da bude kriv aspartam? Neće. Biće kriva pomama za slatkim i nepoznatim. Zato ja ostajem veran mojoj saharozi i invertnom sirupu. I medu. A Vi?


2 comments:

  1. ja ne koristim primer aloju, a svi vrište koliko je zdrava. Meni ne odgovara. Gazirano ipak treba jednom nedeljno ili mesečno konzumirati. Neki piju umesto vode i završe u bolnici . A da nemamo zdrave navike, nemamo. Povrće i voće je strana reč. Mi smo zemlja roštilja , a niko ne priča koliko se benzena stvori pri roštiljanju. . Jedan fast food lanac slavi godišnjicu s popustom ... sreći nikad kraja :D

    ReplyDelete
  2. Jedva čekam da sutra napravim par litara benzina I sipam u rezervoar :))))).... Ko god da je napisao pominjani tekst je genije! Ja sutra Odo pravo u apoteku po vitamin c, kad smo već kod toga gde je najeftinije da pazarim taj benzoat?
    Hvala unapred :)))))

    ReplyDelete

Sadržaj komentara koji na bilo koji način izlazi van okvira pristojnosti neće biti prikazan.