Wednesday, November 20, 2013

Zašto su SRBI postali KONJI? Kako? Odgovor je u VAMA


Ima li konačno prvih rezultata u ovoj borbi protiv vetrenjača:

  Šampon, kao i “konjsku mast”, korisnici hvale
Pre par meseci (http://zoran-vujcic.blogspot.com/2013/06/konjski-sampon-ili-sampon-za-konje-da.html jedini sam napao šampon za konje, tvrdeći da MOŽE za ljude, ali da je pre svega za konje, pse i druge mile nam i drage životinje. Sada je u RS zabranjen, a u Srbiji još ima prevaranata kao pleve, koji u jadno-bednom pakovanju valjaju običan šampon kao čudesan. Ali što bi klinci rekli HIT su mi devojke i žene (ali i muškarci) koje se javljaju da je njima super i da im je porasla griva umesto kose. Čudan smo mi svet. Zato nije ni čudo što nas jašu i mamuzaju.

Tekst u novinama nije bitan, ali komentari (odabrani) jesu:

Mici
Ako nista drugo mnogo su kvalitetniji od onih za ljude…a i neki konji kostaju i po par miliona pa svakako na njih nece stavljati razno smese.

djordje
Pa velika je razlika izmedju konjske masti koja je nastala od istoimene i sampona koji se koristi za kupanje konja i prodaje se u zoo radnjama po Rusiji,a ne znam na osnovu cega je dobijena dozvola za prodaju u apotekama i za ljudsku upotrebu,inace ovaj sampon veliko pakovanje u zoo radnji u Rusiji kosta svega 190 rubalja so je inace 475 dinara!!!!Srbijo jadna li si kad ovo dozvoljavas!

Пикси
У Русији се продају у апотекама, ја их редовно купујем својој жени и презадовољна је. Руси их сами користе. Немојте правити скандале од глупости. 



radojko 16. novembar 2013. 18:51 #2718897
Ja sampon vec koristim i pomaze mi jer mi kosa vise ne opada.Sada mi svi kazu ju imas
kosu kao konj i ja sav radostan.Topla preporuka za sve u Srbiji.


baba Simana 17. novembar 2013. 15:04 #2719898
Raste li ti rep, kakve su kontraindikacije na sampon?


stidljivko 16. novembar 2013. 14:44 #2718674
Mozda je kompanija dobila te sampone kao kompenzaciju za izvoz Srpskih mandarina u Rusiju.
erbind 16. novembar 2013. 13:02 #2718573
Gospodja Elena ne zeli da prihvati da neko ovde prodaje konjski sampon kao ispravan za ljudsku upotrebu i smatra da to nije greska.Granulasta hrana za pse nece naskoditi coveku ako je jede,(bar tako mislim)ali nisam jos cuo da generalni zastupnici hrane za pse prodaju istu za ljudsku upotrebu i tvrde kako je to ispravan proizvod.Proizveden je za upotrebu kod zivotinja, konja,i ako neko to prodaje za ljudsku upotrebu,taj neko bi trebao da odgovara,valjda zakonik Srbije pokriva i ovakve slucajeve


momcilo 16. novembar 2013. 14:07 #2718637
sampon je namenjen za srpske politicare, a I ta tvoja granulasta hrana je idealna za politicare


Slatka mala laž distributeraNiko ne krije da je to konjski šampon, kao što znamo i za konjsku mast. Oni se vekovima koriste u Rusiji i dosad nije bilo nijedne primedbe, jer mogu slobodno da se koriste u ljudskoj upotrebi - kaže Elene Ćurčić, vlasnik firme NAR91, generalni distributer "Veda" preparata. 

U trenutku kada sam napisao tekst na svim forumima je bila priča da ta slika znači da će kosa da poraste kao griva. E, sada nisam baš siguran da li samo spolja ili je prorasla i iznutra. Znate, brine me to :). Bilo kako bilo mesecima pričam i pišem i agitujem protiv prodavača magle. Tu i tamo, poneka se razveje. Ovu će, izgleda, zakon da razduva. Dobro bi bilo, kada bi nosioce spakovali tamo gde treba. I uzeli im sav profit. I uplatili ga za lečenje teško bolesnih ljudi.



8 comments:

  1. Ljudskoj gluposti nikad kraja. Uostalom, placebo efekat... kod onih kojima poraste rep.

    ReplyDelete
  2. Поштовани Зоране,
    немојте пренебрећи људску потребу за самообманом.
    Тако је јака.
    Срдачан поздрав.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naravno. Poštujem ja to. Ali kako da odolim, kada distributer kaže kako su se ti proizvodi koristili u Rusiji stotinama godina i nikada nije bilo problema :)

      Delete
  3. Поштовани Зоране, супруг и ја израђујемо домаће сапуне и на декларацији смо написали да садржи натријум-хидроксид. Схватамо и ми да га он сада не садржи, али није нам сада јасно, шта би онда било потребно ставити на декларацију? Не могу то да пронађем на Вашем сајту, а сигурна сам да сте о томе писали, судећи по информацијама које сам на Вашем блогу пронашла
    Можда наивно звучи питање али заиста нисам сигурна шта би било тачно написана декларација ако се узме неки просечан састав домаћих сапуна (палмино, маслиново, уље семенки грожђа, етарска уља и сл....). Ми сапун радимо увек топлим поступком, нисмо хемичари али трудимо се да учимо и знамо да има много тога што још треба да научимо, а последње што желимо је да људе доводимо у заблуду.
    Хвала Вам што нам пружате могућност да учимо и на овом блогу.
    Поздрав

    ReplyDelete
  4. Такође, рад бисмо Вам послали наше сапуне на анализу, уколико још увек важи понуда. :)

    ReplyDelete
  5. Нађох оно што ме занимало на Вашем блогу у неком од коментара и сад видим колико је глупо написана ова наша декларација... У претходном коментару опет правим грешку када пишем -ако се узме у обзир просечан састав сапуна- па праштајте. Надам се да смо се разумели.
    Хвала још једном на корисним саветима које пронађох на овом блогу.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prvo da Vam se zahvalim na pažljivom čitanju. Drugo u redu je da grešite dok rafite, a imate želju da to ispravite. Treće ponuda važi i za vas i ostale koji se bave sapunima. Stoga Vas pozivam da nam se priključite u https://www.facebook.com/groups/Hemijasapuna/
      Srdačno do nalaženja tamo :)

      Delete
    2. Хвала најлепше. Читамо се на ф.б.
      Поздрав!

      Delete

Sadržaj komentara koji na bilo koji način izlazi van okvira pristojnosti neće biti prikazan.