Tuesday, June 25, 2013

Sizif kreće u akciju - da Vladi ispriča priču o Davidu i Golijatu


Umorio se Sizif od guranja stena uzbrdo, pa krenuo po pravdu. Samo da ne bude kadija te tuži, kadija te sudi, kadija ti glavu otkine (po običaju). Zagovornici evropskih vrednosti i dostojanstva rada uvek ćute kada je nauka u pitanju. Vreme je da svi progovore po koju reč. Ipak je lakše pustiti decu da zavole hemiju (fiziku, biologiju, matematiku, informatiku ...), nego ih od nauke odvraćati. Jednom će i deca postati ljudi. Tada će se mnogi naši političari stideti.

Ovo je link za informacije, svima koji nemaju uvid u to šta se i zašto dešava naučnicima u Srbiji.
http://www.sindikat-nauke.org.rs/
Ako ima kreativnih genijalaca koji znaju kako da se sa smanjenim budžetom, opremom koja ne dolazi, hemikalijama koje se naručuju kao da stižu s Marsa, administracijom koja ne odgovara na pisma i mailove, sa ukidanjem zapošljavanja može praviti svetska nauka neka se odmah javi resornom ministarstvu u Nambiji (NAuka Može Bez Ikakvih Jakih Investicija).

1 comment:

  1. Naši političari da se stide? Ha, ha, ha! Zbog vas naučnika. Boli njih uvo za sve, a nauke se i ne sete. Vas ima manje od 20.000. Toliko je samo radnika bilo u PKB. Ljudi su danas postali kukavice. Samo pričaju po ćoškovima, a kada treba da se usprave, pukne im kičma.

    ReplyDelete

Sadržaj komentara koji na bilo koji način izlazi van okvira pristojnosti neće biti prikazan.